יש פה מישהו שמעוניין ביישון בשר?


   פורומים > > גריל וצליה
מחבר הודעה
Huber (ערן)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  May 23, 2005
הבעות תודה: 2740
מספר הודעות: 46291

 #1  נשלח: א' 15/03/2020 21:18
יש פה מישהו שמעוניין ביישון בשר?

אז התחדשתי לי במקרר יישון בשר, אבל בגלל שצריך ליישן נתחים שלמים ולמרות שאוהבים אצלנו בשר, נתח של 8-10 קילו קצת "גדול" עלינו, אשמח לדעת אם יש פה מישהו מהצפון שרוצה לרכוש יחד נתח, אני איישן אותו ונתחלק בתוצאה סופית חצי חצי.

יש פה אניני בשר מהצפון?




_________________
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:


https://www.hometheater.co.il/vt284213.html


"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עד
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Huber (ערן)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  May 23, 2005
הבעות תודה: 2740
מספר הודעות: 46291

 #2  נשלח: א' 15/03/2020 21:19

מי שקורא את הפסוט הזה ולא מבין על מה לעזאזל אני מדבר - מומלץ לצפות בסרטון הבא:


_________________
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:


https://www.hometheater.co.il/vt284213.html


"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עד
פרופיל | שלח הודעה | חפש
psibeast
חבר ותיק
חבר ותיק


הצטרף בתאריך:
  Dec 02, 2005

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 159
מספר הודעות: 1916

 #3  נשלח: א' 15/03/2020 22:47

יש לי מקרר יישון. אתה לא חייב ליישן נתחים של 8-10, אתה יכול ליישן גם נתחים של 2-3 קילו בקלות. אני מיישן פיקניות, שייטלים וכולי בכיף. מעבר לכך, בשר שורד במקרר היישון במשך הרבה מאוד זמן, כך שאין לך בעיה גם לקנות נתח גדול ולהוריד ממנו כל פעם חתיכות כשאתה רוצה ולהחזיר ליישון.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
richrach
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Aug 18, 2008
הבעות תודה: 59
מספר הודעות: 2221

 #4  נשלח: ב' 16/03/2020 8:59

מאיפה בצפון?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
mosheamsalem56
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Aug 02, 2017
הבעות תודה: 18
מספר הודעות: 282

 #5  נשלח: ב' 16/03/2020 9:57

וגם אל תרצחו אותי על מה שאני יגיד אבל אם אחרי תהליך היישון
תחלק לסטייקים
שים בוואקום כל אחד בנפרד
תקפיא
ואחר כך כשתרצה לאכול תפשיר כמו שצריך לגמרי לגמרי בתוך המקרר (חס וחלילה לא בחוץ על השיש)
זה לא רע כלכך כמו שחושבים
פרופיל | שלח הודעה | חפש
menny
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jun 19, 2009
הבעות תודה: 116
מספר הודעות: 883

 #6  נשלח: ב' 16/03/2020 10:15

אפשר פרטים על המקרר..
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Huber (ערן)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  May 23, 2005
הבעות תודה: 2740
מספר הודעות: 46291

 #7  נשלח: ב' 16/03/2020 10:15

psibeast כתב:
מעבר לכך, בשר שורד במקרר היישון במשך הרבה מאוד זמן, כך שאין לך בעיה גם לקנות נתח גדול ולהוריד ממנו כל פעם חתיכות כשאתה רוצה ולהחזיר ליישון.


·נו, כל יום לומדים משהו חדש

ד"א, כמה זמן אתה מיישן כבר ככה? איזה טמפרטורה/אחוזי לחות אתה משתמש?

_________________
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:


https://www.hometheater.co.il/vt284213.html


"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עד
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Huber (ערן)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  May 23, 2005
הבעות תודה: 2740
מספר הודעות: 46291

 #8  נשלח: ב' 16/03/2020 10:16

richrach כתב:
מאיפה בצפון?
·

עכו.

_________________
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:


https://www.hometheater.co.il/vt284213.html


"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עד
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Huber (ערן)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  May 23, 2005
הבעות תודה: 2740
מספר הודעות: 46291

 #9  נשלח: ב' 16/03/2020 10:17

mosheamsalem56 כתב:
וגם אל תרצחו אותי על מה שאני יגיד אבל אם אחרי תהליך היישון
תחלק לסטייקים
שים בוואקום כל אחד בנפרד
תקפיא
ואחר כך כשתרצה לאכול תפשיר כמו שצריך לגמרי לגמרי בתוך המקרר (חס וחלילה לא בחוץ על השיש)
זה לא רע כלכך כמו שחושבים
·

נראה לי שהרעיון של פשוט להשאיר את זה במקרר וכל פעם לחתוך נתח נשמע יעיל יותר, לא?

_________________
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:


https://www.hometheater.co.il/vt284213.html


"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עד
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Huber (ערן)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  May 23, 2005
הבעות תודה: 2740
מספר הודעות: 46291

 #10  נשלח: ב' 16/03/2020 10:18

menny כתב:
אפשר פרטים על המקרר..
·

פה לדעתי יש את כל הפרטים שאפשר לרצות:

https://www.caso-germany.com/en/p/dry-aged-cooler-...

_________________
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:


https://www.hometheater.co.il/vt284213.html


"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עד
(1) הבעות תודה: menny
פרופיל | שלח הודעה | חפש
mosheamsalem56
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Aug 02, 2017
הבעות תודה: 18
מספר הודעות: 282

 #11  נשלח: ב' 16/03/2020 10:23

Huber כתב:

ציטוט:
...


·

נראה לי שהרעיון של פשוט להשאיר את זה במקרר וכל פעם לחתוך נתח נשמע יעיל יותר, לא?


·אני לא יודע אם זה עניין של יעיל או לא יעיל
אלא יותר העדפה אישית
בוא נגיד שאני מעדיף בסביבות ה-30 יום יישון , אז אם תאכל קצת ביום ה-30 כל סטייק שתאכל אחריו כבר יהיה שונה במקצת
חוץ מזה גם הפחת יגדל
והכי גרוע גם יש חשש לבקטריה מכל המשחקים ואז בכלל הלך כל הגוש

אבל בגדול , אני במקומך פשוט מנסה בפעם הראשונה את שתי השיטות ומחליט מה עדיף לך באופן אישי
אחרי היישון תחתוך ותאכל מה שאתה צריך , אחר כך תחתוך עוד איזה 2 חתיכות ותקפיא ומה שנשאר תחזיר למקרר
פעם הבאה כשתרצה לאכול תכין לך השוואה בין הקפוא ובין מה שחזרת למקרר
פרופיל | שלח הודעה | חפש
psibeast
חבר ותיק
חבר ותיק


הצטרף בתאריך:
  Dec 02, 2005

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 159
מספר הודעות: 1916

 #12  נשלח: ב' 16/03/2020 11:06

Huber כתב:

ציטוט:
...


·נו, כל יום לומדים משהו חדש

ד"א, כמה זמן אתה מיישן כבר ככה? איזה טמפרטורה/אחוזי לחות אתה משתמש?


·בערך שנה וחצי. יש לי את ה Dry Ager הגרמני.
מכוון על 68% לחות, בין 1-2 מעלות.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Huber (ערן)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  May 23, 2005
הבעות תודה: 2740
מספר הודעות: 46291

 #13  נשלח: ב' 16/03/2020 12:29

הפתעת אותי עם התשובה שלך. בכל מקום מדובר על טווח של 70-8% לחות, למה החלטת ללכת על פחות? גם טמפרטורה מדובר על טווחים של 2-4 מעלות - שאלה כנ"ל:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC48723...

_________________
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:


https://www.hometheater.co.il/vt284213.html


"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עד
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Huber (ערן)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  May 23, 2005
הבעות תודה: 2740
מספר הודעות: 46291

 #14  נשלח: ב' 16/03/2020 12:30

mosheamsalem56 כתב:
ציטוט:
...


·אני לא יודע אם זה עניין של יעיל או לא יעיל
אלא יותר העדפה אישית
בוא נגיד שאני מעדיף בסביבות ה-30 יום יישון , אז אם תאכל קצת ביום ה-30 כל סטייק שתאכל אחריו כבר יהיה שונה במקצת
חוץ מזה גם הפחת יגדל
והכי גרוע גם יש חשש לבקטריה מכל המשחקים ואז בכלל הלך כל הגוש

אבל בגדול , אני במקומך פשוט מנסה בפעם הראשונה את שתי השיטות ומחליט מה עדיף לך באופן אישי
אחרי היישון תחתוך ותאכל מה שאתה צריך , אחר כך תחתוך עוד איזה 2 חתיכות ותקפיא ומה שנשאר תחזיר למקרר
פעם הבאה כשתרצה לאכול תכין לך השוואה בין הקפוא ובין מה שחזרת למקרר
·

אתנסה ונראה

_________________
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:


https://www.hometheater.co.il/vt284213.html


"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עד
פרופיל | שלח הודעה | חפש
psibeast
חבר ותיק
חבר ותיק


הצטרף בתאריך:
  Dec 02, 2005

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 159
מספר הודעות: 1916

 #15  נשלח: ב' 16/03/2020 21:13

Huber כתב:
הפתעת אותי עם התשובה שלך. בכל מקום מדובר על טווח של 70-8% לחות, למה החלטת ללכת על פחות? גם טמפרטורה מדובר על טווחים של 2-4 מעלות - שאלה כנ"ל:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC48723...


·האמת שפשוט הלכתי עם ברירות המחדל של המקרר...
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > גריל וצליה


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה