עזרה למנגליסט המתחיל


עמוד 2 מתוך 2
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2 
   פורומים > > גריל וצליה
מחבר הודעה
embedded
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 19, 2008
הבעות תודה: 18
מספר הודעות: 2008

 #16  נשלח: שבת 28/04/2012 13:01

תודה לכולם יצא אששש

תגידו איך אתם מנקים את המנגל?
אחרי על האש אחד המנגל נראה אחרי מלחמה.

אני כמובן ניקיתי את המגשים משומן.

יש לי מגש מנירוסטה כזה וכולו מלא שומן, כל כמה זמן רצוי לנקות?
אתם משתמשים בנייר כסף?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
elivne (ערן ליבנה)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Mar 13, 2010
הבעות תודה: 2
מספר הודעות: 22

 #17  נשלח: שבת 25/04/2020 22:42

מעולה תודה.
בדיוק סוגר כמה פינות חשובות.


rberkner כתב:



מתכון כללי לסטייק טוב (אנטריקוט)
1. להוציא את הבשר שעה עד שעתיים לפני הצלייה. הבשר צריך להיות בטמפרטורת החדר.
2. מרח מעט שמן זית משני צידי הסטייקים. מעט!
3. הדלק את הגריל 10 דקות לפני הצלייה עם מכסה סגור (שיגיע לטמפרטורה גבוהה - לפחות 250 מעלות).
4. נקה את הרשת עם מברשת, ואז בשיטת המזלג הארוך הבצל והשמן.
5. סגור שוב את המכסה לוודא שהטמפרטורה חזרה לערכים הגבוהים.
6. תבל את הסטייק במלח גס ומעט פלפל שחור גרוס (מעט).
7. הנח את הסטייקים על רשת הצלייה וסגור את המכסה לשתי דקות (שמור עוצמת להבה מקסימלית לכל התהליך).
8. אחרי שתי דקות, סובב את הסטייקים בארבעים וחמש מעלות ( לא להפוך) והשאר עוד שתי דקות (סה״כ 4 דקות).
9. הפוך את הסטייקים וסגור לעוד שתי דקות.
10. סובב שוב בארבעים וחמש מעלות ( לא להפוך), ועוד שתי דקות.
11. סהכ צלייה של 8 דקות. לשמור מכסה סגור לאורך כל הזמן.
12. להוציא - לתת לסטייק לנוח שתי דקות, ובתאבון.
13. חשוב, המתכון לסטייקים בעובי 2.5 - 3 ס״מ. לא הרבה שמן זית. לא לפתוח את הגריל ולבדוק מה שלום הסטייקים (הם אוהבים לעשות את הקסם לבד בחושך.).

זה המתכון הבסיסי, אחרי שתראה שיוצא כמו שאתה רוצה תתקדם ועל תפחד, לנתחים שלמים.
תהנה, חג שמח.
רוני


·
פרופיל | שלח הודעה | חפש
saraguru
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 24, 2017
הבעות תודה: 2
מספר הודעות: 59

 #18  נשלח: שבת 02/05/2020 18:50

מומלץ לשים נייר אלומיניום על המגש, ככה קל יותר לנקות.
אפשר גם לשפוך חול מעל נייר האלומיניום... הוא גם עוזר לקבע את נייר האלומיניום,שלא יזוז, והוא גם סופג את השמן.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > גריל וצליה עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה