שרשור החריף הרישמי של HT


עמוד 1 מתוך 24
עבור לעמוד  1  |  2  |  3  | ... |  22  |  23  |  24  |  הבא 
   פורומים > > ללא קשר
מחבר הודעה
ziv_r (זיו)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  Jan 05, 2005
הבעות תודה: 3923
מספר הודעות: 37930

 #1  נשלח: ג' 25/08/2009 20:31
שרשור החריף הרישמי של HT

מי שמכיר אותי, יודע שאני חובב אוכל חריף, לא סתם חריף בסגנון פלפלים חריפים מהשוק או הסחוג של סבתא, אלא יותר בסגנון של תמציות פלפלים מרוכזות.

חריפות נמדדת על ידי יחידות סקוביל, זוהי שיטה מדעית אשר מציגה ביחידות מספריות את כמות הקפסאיצין אשר קיימת במוצר. הקפסאיצין הוא בעצם מה שמגרה וגורם אצלנו להרגשת החריפות. יחידות הסקוביל מיוצגות על ידי המונח SHU, אשר הינו ראשי תיבות של Scoville Heat Units.

הפלפלים החריפים אשר נמכרים בארץ בשווקים, בעלי ערך SHU של 50 לערך, אולי זה נשמע קצת הרבה למי שיצא לו פעם לאכול פלפל חריף, אבל אם תשוו את זה לפלפל חריף מסוג הבאנרו לדוגמה, אתם תגלו כי האחרון מכיל ערך SHU של 350000 יחידות! זה נותן קצת מושג עד כמה לא ממש חריף הפלפלים המקומיים. הפלפל החריף ביותר אשר ידוע לאדם נקרא Ghost Chilli (התגלה רק לפני שנתיים) ובעל ערך SHU של מעל ל 1 מיליון!

אז כאשר הרוטב החריף הקודם שהיה ברשותי אשר היה מבוסס על Ghost Chilli נגמר, הגיע הזמן להזמנה חדשה. הפעם הזמנתי 5 חריפים מבוססי הבנארו (לא לפני שחותמים על כתב ויתור באתר המשווק (איזה טריק שיווקי ענק!)) ובדיוק אתמול הם הגיעו.

למי שמעוניין בפרטים על המוצרים שבתמונה, למטה צירפתי את הקישורים המתאימים.

https://www.hotsauce.com/ProductDetails.asp?Produc...
https://www.hotsauce.com/ProductDetails.asp?Produc...
https://www.hotsauce.com/ProductDetails.asp?Produc...
https://www.hotsauce.com/ProductDetails.asp?Produc...

אני מחזיק בקבוק כזה בכל מקום שאני נמצא לרוב, בעבודה, בבית, אצל קרובי המשפחה ואחד נייד.
כן, אני לוקח את החריף שלי ברצינות






נערך בפעם אחרונה על-ידי ziv_r בתאריך ג' 14/08/2012 11:44, נערך סך הכל פעם אחת
(4) הבעות תודה: sufgi123 , netivi , molvy , sky1sky10
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Rino
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

הצטרף בתאריך:
  Feb 19, 2007
הבעות תודה: 134
מספר הודעות: 5447

 #2  נשלח: ג' 25/08/2009 20:36

תתחדש!

אל תשכח לכבד את החברים בהשקה הבאה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

הצטרף בתאריך:
  Apr 25, 2007
הבעות תודה: 135
מספר הודעות: 2854

 #3  נשלח: ג' 25/08/2009 20:37

ע-נ-ק!

אני מכור להאבנרו בערך משנת 2000 שבה הכרתי אותו לראשונה במכסיקו.
מסתבר, שגם להבאנרו יש כמה זנים ותתי זנים, אחד החריפים בהם (לפחות על פי המקסיקנים) גדל באיזור פואבלה.

במהלך העבודה שלי יצא לי להיות במקסיקו לא מעט פעמים, ואף לעבוד עם חברות מקסיקניות. באחת הנסיעות גיליתי שלאחד הלקוחות שלנו יש שדה גידול באיזור פואבלה ומאז כל פעם שנפגשנו הוא היה מביא לי אספקה.

_________________
You are never fully dressed without a smile
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Shayosef (שי)
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

הצטרף בתאריך:
  Apr 07, 2007

מיקום: תל אביב
הבעות תודה: 254
מספר הודעות: 5886

 #4  נשלח: ג' 25/08/2009 20:37

אני שמח לראות שאתה טוטאלי בכל דבר שאתה עושה זיו.




_________________
שי
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
HazooM
כתב
כתב

הצטרף בתאריך:
  Jan 20, 2005
הבעות תודה: 1025
מספר הודעות: 6807

 #5  נשלח: ג' 25/08/2009 20:58

Death Rain? Ultra Death? Widow? אלוהים ישמור... אני ההיפך הגמור, מספיק מעט חריף שלא מדגדג
לאף אחד וכל הראש שלי מזיע...

_________________
סאבוופרים ורמקולים – חדש בתחום? השרשור הזה בשבילכם.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moco (משה)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

הצטרף בתאריך:
  Dec 01, 2004
הבעות תודה: 323
מספר הודעות: 20433

 #6  נשלח: ג' 25/08/2009 21:06

יפה מאוד.
אני נעצרתי ברמת הטבאסקו והסחוג.

3 שאלות:
1) האם באמת יש משמעות למספרים שציינת כשלא מצויין כמה מהרוטב אתה בכלל שם על האוכל? כלומר, מה יותר חריף, לטפטף כמויות של טאבאסקו, או לשים טיפה אחת מהאוקטן הגבוה שלך?
2) האם יש סכנות בריאותיות / סכנות לנזק ללשון ?
3) (אולי קשור ל2 אם התשובה שם חיובית) האם הרגישות לחריפות פוחתת ככל שאוכלים יותר חריף?

_________________
משה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
creed
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jan 06, 2006
הבעות תודה: 31
מספר הודעות: 953

 #7  נשלח: ג' 25/08/2009 21:11

1. יש משמעות לכמות. הערכים שזיו ציין מציינים את ריכוז החומר החריף במזון.
2. חומר חריף מבצע פעולה שדומה לכוויה.
3. כן, הרגישות לחריפות פוחתת, קצות העצבים נעשים "סבילים" יותר לתחושה עם הזמן
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
flsh
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  May 12, 2006
הבעות תודה: 20
מספר הודעות: 1153

 #8  נשלח: ג' 25/08/2009 21:59

דבר אחד בטוח - מי שאוכל כשר, שלא ישים את זה על בשר! (הסיבה היא שהמשקה שמרגיע את הפה הכי הרבה הוא חלב)
כל הכבוד על הדביקות. לשים חריף על האוכל תמיד משפר אותו פלאים
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

הצטרף בתאריך:
  Jul 10, 2007
הבעות תודה: 65
מספר הודעות: 5756

 #9  נשלח: ג' 25/08/2009 22:09

טוב אני חייב לומר שהפחדת אותי עד מוות
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
oferlaor (עפר לאור)
מנהל
מנהל


הצטרף בתאריך:
  Nov 10, 2004

מיקום: מודיעין, ישראל
הבעות תודה: 3675
מספר הודעות: 69057

 #10  נשלח: ג' 25/08/2009 22:30

מטורף וענק לחלוטין...

בתור חולה ב-IBS, אם אני רואה דברים כאלה אני ישר לוקח 3 צעדים אחורה...

_________________
נודה לכם אם לא תשתפו את מחירי הקניות הקבוצתיות בכדי שנוכל לקיים עוד כאלה בעתיד
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moco (משה)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

הצטרף בתאריך:
  Dec 01, 2004
הבעות תודה: 323
מספר הודעות: 20433

 #11  נשלח: ג' 25/08/2009 22:44

עופר,
Too much information

_________________
משה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
MartinHSabag (מרטין סבג)
מנהל
מנהל


הצטרף בתאריך:
  Nov 10, 2004

מיקום: כפר-סבא
הבעות תודה: 1569
מספר הודעות: 59061

 #12  נשלח: ג' 25/08/2009 23:22

ענק !!!
פשוט מטורף שלא ידעתי את זה עליך, זיו !

מוריד את הכובע !

_________________
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
mrunderhill
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Mar 06, 2009
הבעות תודה: 123
מספר הודעות: 2253

 #13  נשלח: ד' 26/08/2009 8:11

אדיר!
אני מכיר את הבקבוקים האלו - לא מוכרים גם בארץ?
מעניין גם מי הגאון השיווקי שנותן את השמות למוצרים. Ass in the tub
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Catskinner (קלוד בן שאול)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  Nov 05, 2006

מיקום: הוד השרון
הבעות תודה: 715
מספר הודעות: 15144

 #14  נשלח: ד' 26/08/2009 8:34

זיו, אני מאוד מתפלא עליך שאין לך את הרוטב הידוע של Sir Fartalot's Hot Sauce

מי שאוהב שמות קורעים ימצא אין ספור הזדמנויות לגחך לנוכח השמות האחרים הקיימים שם
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
yanivol
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jul 23, 2006

מיקום: השכן של השכן שלא ישן
הבעות תודה: 102
מספר הודעות: 2707

 #15  נשלח: ד' 26/08/2009 13:02
HOT HEAD

זיו,

יש לך שכן שמגדל במרפסת שלו בין השאר Savina Habanero השיאן הקודם של גיניס עם 577,000 SHU
פיספסתי את העונה, לעונה הבאה אני מתכוון להנביט Naga Jolokia השיאן הנוכחי עם לא פחות מ 1,041,000 SHU

בדיוק היום הגיע לי משלוח של DA BOMB GROUND ZERO אני מקוה שהדואר פתוח אחר הצהרים כדי שאספיק לבעור ממנו כבר הערב.


הספקתי לעבור בסניף הדואר


_________________
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא


נערך בפעם אחרונה על-ידי yanivol בתאריך ד' 26/08/2009 17:52, נערך סך הכל פעם אחת
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > ללא קשר עבור לעמוד  1  |  2  |  3  | ... |  22  |  23  |  24  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה