שימוש בכפיסי עץ - מומלץ


עמוד 1 מתוך 2
עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 
   פורומים > > גריל וצליה
מחבר הודעה
קרמריקה
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 17, 2005
הבעות תודה: 278
מספר הודעות: 4066

 #1  נשלח: ד' 01/05/2013 10:05
שימוש בכפיסי עץ - מומלץ

אין ספק שגריל גז הוא מעולה להרבה דברים, נוח, פשוט להפעלה, ניתן לשליטה וכו'..
והאמת שבסופו של דבר גם הבשר בו יוצא טוב יותר מבחינת מידת העשייה, בגלל השליטה המלאה על החום.

אבל - בסטייקים, צלעות ודברים מסוג זה, מרגישים לעיתים את החוסר בטעם המעושן של הפחמים וחיפשתי דרך לשחזר את זה. קניתי כפיסי עץ היקורי (יש כמה סוגים), אילתרתי "קופסת עישון" מנייר אלומיניום, ומצאתי דרך לשים במנגל (יש מנגלים עם מקום ייעודי לכך, אצלי אין כזה). ההבדל מורגש מאוד, ולטעמי מוצלח יותר מפחמים... שווה לנסות.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
arnold (Arnon)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  May 08, 2009
הבעות תודה: 33
מספר הודעות: 858

 #2  נשלח: ד' 01/05/2013 10:53

איך מאלתרים קופסת עישון? אם יש תמונות בכלל מעולה.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
קרמריקה
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 17, 2005
הבעות תודה: 278
מספר הודעות: 4066

 #3  נשלח: ד' 01/05/2013 12:23

היו הוראות על האריזה של הכפיסים, אבל זה די פשוט:

לוקחים נייר אלומיניום (רצוי מהסוג העבה והחזק) ומקפלים לשניים.
מקפלים את שני הצדדים, כך שלמעשה נוצרת מעין מעטפה, כשרק החלק העליון פתוח. מכניסים את העצים, וסוגרים גם את החלק העליון.
מחוררים צד אחד של ה"המעטפה", ושמים בגריל בין הלהבה לרשת כשהחורים כלפי מעלה.

אני שמתי מעטפה קטנה יחסית, ושמתי בצד כך שלא יהיה ממש בין הלהבה לבשר (שלא יצור אפקט לא רצוי מבחינת פיזור החום), אבל שהעשן יורגש. עשה את העבודה....
פרופיל | שלח הודעה | חפש
זבולון
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Apr 18, 2013
מספר הודעות: 36

 #4  נשלח: ד' 01/05/2013 12:45

קרמריקה כתב:
היו הוראות על האריזה של הכפיסים, אבל זה די פשוט:

לוקחים נייר אלומיניום (רצוי מהסוג העבה והחזק) ומקפלים לשניים.
מקפלים את שני הצדדים, כך שלמעשה נוצרת מעין מעטפה, כשרק החלק העליון פתוח. מכניסים את העצים, וסוגרים גם את החלק העליון.
מחוררים צד אחד של ה"המעטפה", ושמים בגריל בין הלהבה לרשת כשהחורים כלפי מעלה.

אני שמתי מעטפה קטנה יחסית, ושמתי בצד כך שלא יהיה ממש בין הלהבה לבשר (שלא יצור אפקט לא רצוי מבחינת פיזור החום), אבל שהעשן יורגש. עשה את העבודה....


אפשר תמונה?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
arnold (Arnon)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  May 08, 2009
הבעות תודה: 33
מספר הודעות: 858

 #5  נשלח: ד' 01/05/2013 12:57

קרמריקה כתב:
היו הוראות על האריזה של הכפיסים, אבל זה די פשוט:

לוקחים נייר אלומיניום (רצוי מהסוג העבה והחזק) ומקפלים לשניים.
מקפלים את שני הצדדים, כך שלמעשה נוצרת מעין מעטפה, כשרק החלק העליון פתוח. מכניסים את העצים, וסוגרים גם את החלק העליון.
מחוררים צד אחד של ה"המעטפה", ושמים בגריל בין הלהבה לרשת כשהחורים כלפי מעלה.

אני שמתי מעטפה קטנה יחסית, ושמתי בצד כך שלא יהיה ממש בין הלהבה לבשר (שלא יצור אפקט לא רצוי מבחינת פיזור החום), אבל שהעשן יורגש. עשה את העבודה....

מעולה, תודה, אנסה בארוחה הקרובה.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
קרמריקה
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 17, 2005
הבעות תודה: 278
מספר הודעות: 4066

 #6  נשלח: ד' 01/05/2013 13:26

זבולון כתב:
קרמריקה כתב:
היו הוראות על האריזה של הכפיסים, אבל זה די פשוט:

לוקחים נייר אלומיניום (רצוי מהסוג העבה והחזק) ומקפלים לשניים.
מקפלים את שני הצדדים, כך שלמעשה נוצרת מעין מעטפה, כשרק החלק העליון פתוח. מכניסים את העצים, וסוגרים גם את החלק העליון.
מחוררים צד אחד של ה"המעטפה", ושמים בגריל בין הלהבה לרשת כשהחורים כלפי מעלה.

אני שמתי מעטפה קטנה יחסית, ושמתי בצד כך שלא יהיה ממש בין הלהבה לבשר (שלא יצור אפקט לא רצוי מבחינת פיזור החום), אבל שהעשן יורגש. עשה את העבודה....


אפשר תמונה?


בפעם הבאה שנעשה על האש, מקווה לזכור לצלם..
פרופיל | שלח הודעה | חפש
uriler (אורי לרנר)
חבר כבוד
חבר כבוד

הצטרף בתאריך:
  Feb 18, 2005

מיקום: חולון
הבעות תודה: 524
מספר הודעות: 10116

 #7  נשלח: ד' 01/05/2013 14:31

אפשר לראות הסבר מצולם פה - http://www.stubbsbbq.com/the-pit/everything-bbq/sm...
פרופיל | שלח הודעה | חפש
MartinHSabag (מרטין סבג)
מנהל
מנהל


הצטרף בתאריך:
  Nov 10, 2004

מיקום: כפר-סבא
הבעות תודה: 1608
מספר הודעות: 59175

 #8  נשלח: ד' 01/05/2013 16:07

נדרש מאמר עם תמונות ווידיאו.....
_________________
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me
פרופיל | שלח הודעה | חפש
esloan
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Aug 02, 2005

מיקום: תל אביב
הבעות תודה: 195
מספר הודעות: 2704

 #9  נשלח: ד' 01/05/2013 17:12

מנייר האלומיניום לא משתחחררים כל מיני חומרים לא ידידותיים במגע ישיר עם אש?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
קרמריקה
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 17, 2005
הבעות תודה: 278
מספר הודעות: 4066

 #10  נשלח: ה' 02/05/2013 11:33

תראה, אני לא כימאי, ולא קרוב לזה, אבל ההיגיון הפשוט שלי אומר כך:
נייר אלומיניום למיטב ידיעתי עשוי אך ורק מאלומיניום שהוא יסוד. טמפרטורת הרתיחה שלו היא מעל 2000 מעלות, וגם אם תשים את הנייר ישירות על הלהבה, קשה לי להאמין שתתקרב לטמפרטורה הזו.
בל"ג בעומר זורקים תפוחי אדמה עטופים בנייר אלומיניום ישירות למדורה ועל פניו לא נראה שמשתחרר ממנו משהו למזון.
במקרה הזה שמים נייר אלומיניום מעל הלהבה. הוא לא נוגע בלהבה ולא נוגע במזון עצמו. ההיגיון שלי אומר שאין סיכוי שמשהו ממנו מגיע למזון, אולי אני טועה, זה גם קורה לפעמים.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Avi_h
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jan 05, 2007

מיקום: כרמיאל
הבעות תודה: 71
מספר הודעות: 1683

 #11  נשלח: ה' 02/05/2013 12:14

קרמריקה כתב:
תראה, אני לא כימאי, ולא קרוב לזה, אבל ההיגיון הפשוט שלי אומר כך:
נייר אלומיניום למיטב ידיעתי עשוי אך ורק מאלומיניום שהוא יסוד. טמפרטורת הרתיחה שלו היא מעל 2000 מעלות, וגם אם תשים את הנייר ישירות על הלהבה, קשה לי להאמין שתתקרב לטמפרטורה הזו.
בל"ג בעומר זורקים תפוחי אדמה עטופים בנייר אלומיניום ישירות למדורה ועל פניו לא נראה שמשתחרר ממנו משהו למזון.
במקרה הזה שמים נייר אלומיניום מעל הלהבה. הוא לא נוגע בלהבה ולא נוגע במזון עצמו. ההיגיון שלי אומר שאין סיכוי שמשהו ממנו מגיע למזון, אולי אני טועה, זה גם קורה לפעמים.



לפי ההגיון הזה גם מונוסודיום גלוטמט לא מזיק.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
dgent
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jul 29, 2007

מיקום: חו"ל
הבעות תודה: 125
מספר הודעות: 2153

 #12  נשלח: ה' 02/05/2013 12:27

טמפ התכה של מונוסודיום היא 225°C
פרופיל | שלח הודעה | חפש
קרמריקה
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 17, 2005
הבעות תודה: 278
מספר הודעות: 4066

 #13  נשלח: ה' 02/05/2013 13:57

Avi_h כתב:
קרמריקה כתב:
תראה, אני לא כימאי, ולא קרוב לזה, אבל ההיגיון הפשוט שלי אומר כך:
נייר אלומיניום למיטב ידיעתי עשוי אך ורק מאלומיניום שהוא יסוד. טמפרטורת הרתיחה שלו היא מעל 2000 מעלות, וגם אם תשים את הנייר ישירות על הלהבה, קשה לי להאמין שתתקרב לטמפרטורה הזו.
בל"ג בעומר זורקים תפוחי אדמה עטופים בנייר אלומיניום ישירות למדורה ועל פניו לא נראה שמשתחרר ממנו משהו למזון.
במקרה הזה שמים נייר אלומיניום מעל הלהבה. הוא לא נוגע בלהבה ולא נוגע במזון עצמו. ההיגיון שלי אומר שאין סיכוי שמשהו ממנו מגיע למזון, אולי אני טועה, זה גם קורה לפעמים.



לפי ההגיון הזה גם מונוסודיום גלוטמט לא מזיק.


מה? איך זה דומה? את האלומיניום אתה לא אוכל, את ה-MSG כן (ואגב, עוד אין מחקר אחד שהוכיח באופן מובהק שMSG מזיק).

אם תשים MSG מעל הלהבה ומתחת למזון ולא תאכל אותו, אני מניח שלא יהיו השפעות שלו במזון.
אם תשים חתיכות אלומיניום בתוך האוכל שלך, אני די בטוח שתגרום נזק כלשהו.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Avi_h
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jan 05, 2007

מיקום: כרמיאל
הבעות תודה: 71
מספר הודעות: 1683

 #14  נשלח: ה' 02/05/2013 14:49

MSG היה רק דוגמה.

כל מה שציינתי הוא שסוג המדידה שנתת לא יכול להוות טיעון בעד או נגד. אתה לא יודע מה שמים בנייר אלומיניום. יכול להיות שיש שם שמינית אחוז סרטניום מועשר בשביל היציבות של הנייר ובעוד 50 שנה לכולנו יהיה זנב כתוצאה מכך.
הטיעון של "נראה לי בסדר" הוא סבבה אבל לא באמת מדעי.

_________________
72o
פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #15  נשלח: ה' 02/05/2013 15:25

אפשר לדאוג באותה מידה מהעץ. שרף עצים גם יכול להיות רעיל, לא לדבר על שאריות מהנגריה שיכילו גם דבר נגרים...
בטח אפשר לשים עלי בננה טריים במקום מייר אלומיניום.

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > גריל וצליה עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה